Сергій Дядюшко та компанія Ескулаб створила свій благодійний фонд для допомоги військовим


Новини / Среда, 16 ноября, 2022

У воєнні часи, кожен українець зрозумів наскільки важливо залишатись людяним, відданим єдиній справі та бути потрібним навколишнім.

Саме тому, 7 квітня 2022 року стартував благодійний проєкт у рамках допомоги військовим та громадянам, які стали жертвами військових дій росії. На сьогодні благодійний фонд позиціонує себе у трьох напрямках: виготовлення сухпайків, закупівля амуніції для військових, забезпечення їх, а також внутрішньо переміщених осіб, медикаментами. 

Сергій Дядюшко - фонд Ескулаб
Сергій Дядюшко — фонд Ескулаб

Штаб благодійного фонду розгорнули в окремому приміщенні на території медичної лабораторії. При цьому діяльність фонду ніяким чином не впливає на основний напрямок роботи лабораторії та не суперечить санітарним нормам. Окрім збору продуктів, на території благодійного фонду є власний «кухонний фронт». Саме тут волонтери займаються чищенням, нарізанням, висушуванням овочів та пакуванням сухпайків «Файний борщ» та «Файна Зупка». При цьому суп виготовляється не тільки в класичному варіанті з гречаної крупи, але й з рису, гороху та овочів. Головна особливість таких сублімованих супів у тому, що зберігати заготовки можна тривалий час, а для приготування повноцінної страви знадобиться мінімум часу (не більше 30 хвилин). З одного 700-грамового пакетику «Файного борщу» чи «Файної Зупки» можна приготувати 5 літрів повноцінної страви на обід чи вечерю.

За один робочий день благодійний фонд Ескулаб виготовляє сухпайків для понад 2000 порцій першої та другої страви. До фонду Ескулаб щодня звертаються сотні волонтерів для забезпечення військових поживною та якісною сублімованою їжею. Саме тому співзасновники фонду серед яких, Сергій Дядюшко вдячні кожній організації, підприємству, приватним фермерам та всім небайдужим родинам українців, які приносять до фонду овочі, крупи та будь-яким чином намагаються допомогти у виготовленні сухпайків.

Спільними зусиллями за 2022 рік благодійній організації Ескулаб вдалося передати понад 75 тон благодійної допомоги у вигляді сублімованих страв швидкого приготування та медикаментів. І на сьогодні, благодійний фонд Ескулаб, співзасновниками якого є співвласники однойменної медичної лабораторії, не припиняє свою діяльність, адже разом – ми сильні та незламні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *