Три речі, на які потрібно звертати увагу при купівлі зимових шин


Автотехніка в Україні, Важливі запитання, Думки, Новини, Потрібна інформація / Вторник, 29 ноября, 2022

«Перевзути» автомобіль на зимову гуму до настання холодів – першорядне завдання будь-якого автомобіліста. Тут йдеться не лише про власну безпеку на дорозі, а й про безпеку випадкових людей, які опиняться з Вами на одній дорозі.

Які зимові шини найкраще? Насправді однозначної відповіді на це питання немає. У різних виробників різні моделі зимової гуми, що відрізняється своїм хімічним складом. Тому і зимові шини поводитимуться по-різному на мокрому та сухому асфальті, на льоду чи на снігу. Однак, якщо Ви плануєте купити в інтернет-магазині MasterShina зимові шини, враховуйте три основні аспекти, які впливають на Ваш кінцевий вибір.

По-перше, йдеться про малюнок протектора. Так-так, саме ця «фішка» і відрізняє літні шини або всесезонні шини від зимової гуми. У всесезонних шин, як правило, є глибокі канавки, завдяки яким збільшується термін служби гуми. У зимових шин розмір канавок менший, оскільки це допомагає досягти кращого зчеплення на снігових і зледенілих трасах.

По-друге, зчеплення з льодом для зимової гуми – дуже важлива і правильна перевага. Так, водій теж повинен вміти правильно керувати своїм автомобілем, потрібен досвід водіння, але зимові шини допомагають краще контролювати свій транспортний засіб. Чим менший індекс ковзання на обмерзлій трасі, тим краще зчеплення автомобіля з дорогою, тому варто враховувати цей параметр при покупці зимової гуми.

І, по-третє, рівень шуму є ще одним аспектом, на який варто звертати увагу. Нехай навіть останніми роками в Україні відзначаються м’які та безсніжні зими, купівля зимової гуми таки буде кращим рішенням, ніж вибір літньої гуми. Раз на раз не доводиться, а за низьких температур літня гума не зможе себе добре проявити. Так, у міських умовах можна спробувати вибрати всесезонні шини, які прослужать довше за зимову гуму, проте це має бути правильне і зважене рішення. Якщо місцева температура опускається нижче +7 градусів, купити зимові шини в Україні просто необхідно. Особливо, якщо Ви часто користуєтеся автомобілем та вирушаєте у робочі та розважальні подорожі.

Як правило, зимові шини прослужать Вам кілька сезонів, тому це вигідне вкладення у своє майбутнє та безпека при керуванні автомобілем. Не варто економити на цьому, адже краще бути спокійним у дорозі та нормально керувати автомобілем, ніж сподіватися на щасливу випадковість.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *